Jämföra lån med lägst räntaAtt låna pengar till en så låg ränta som möjligt är nog något alla eftersträvar, men hur går man egentligen tillväga för att hitta lägst ränta? En stor del av att hitta bäst ränta är att jämföra olika långivare för att se vem som kan erbjuda dig just detta. Här går vi igenom ett antal punkter man bör tänka på då man jämför lån för att hitta låg ränta.

Jämför och spara pengar

Det första man vill göra då man går i tankarna om att ta ett lån är att avgöra om man faktiskt behöver låna pengar och vad ändamålet med lånet är. Det är oftast bättre att lösa en ekonomiskt tuff situation på annat sätt om möjligt än att direkt kasta sig in i ett låneavtal.Det är viktigt att komma ihåg att det kostar pengar att låna pengar.

Med det sagt så har lån sin plats och kan vara ett bra hjälpmedel då man exempelvis akut behöver låna en mindre summa pengar eller tar lån för en större planerad utgift så som renovering av din bostad.

Här nedan följer tre tips som kan hjälpa dig jämföra lån med lägst ränta på ett tryggt och säkert sätt.

Jämför alltid en större mängd långivare

När man jämför lån är det alltid viktigt att jämföra flertalet olika långivare. Att endast ställa två eller tre långivare mot varandra kommer inte leda till att du får en bättre uppfattning av vad långivarna på marknaden kan erbjuda dig. Se till att ha ett bra urval av olika långivare när du jämför.

På så sätt får du en god uppfattning om långivarnas räntespann. Under jämförelsens gång är det också viktigt att kolla på följande:

  • Eventuella avgifter
  • Utbetalningstid
  • Grundkrav
  • Andra för- och nackdelar

Låneförmedlare kan leda till lägre ränta

Är man osäker på vilken eller vilka långivare som kan vara ett bra val kan man vända sig till en låneförmedlare. Genom en låneförmedlare får man hjälp med att jämföra en större mängd lån via endast en ansökan.

Du skickar in din ansökan till din valda låneförmedlare som sedan skickar vidare denna till de långivare som passar in på de uppgifter du angett. Därifrån mottar du sedan ett eller flera erbjudanden om lån.

Låna pengar

På detta sätt drar du ned på tiden du behöver lägga på att jämföra lån manuellt och allt går på endast en kreditupplysning från UC AB. En låneförmedlare är alltså det bästa sättet för att se var och hur man kan få lån idag utan att dra på sig flera upplysningar och på så sätt skada sin kreditvärdighet.

Låna aldrig mer än vad som behövs

Innan ansökan är det viktigt att avgöra exakt hur mycket pengar man behöver låna. Oavsett om det är för att renovera huset eller för att laga bilen så vill du ha en tydlig bild av hur mycket pengar som behövs.

Genom att begränsa ditt lånebelopp till precis så mycket pengar som kommer gå åt så blir den totala lånekostnaden lägre. Det hindrar dig också från att spendera eventuella pengar som blir över på onödig konsumtion vilket aldrig är något som bör göras med lånade pengar.